5. jednání ŘV

04.04.2013 09:50

Dne 3. 4. 2013 proběhlo v zasedací místnosti MěÚ 5. jednání Řídícího výboru (ŘV). Nejprve byli členové ŘV seznámeni s dosavadními kroky a úpravami v Aktivitách a Opatřeních strategické části, které vznikly na základě projektových záměrů. Např. projektové záměry Oprava fasády kostela a ohradní zdi nebo Oprava drobné sakrální architektury nebylo možné zařadit pod žádnou aktivitu, proto byla vytvořena nová aktivita s názvem Péče o historické památky. Historických památek v Rokytnici příliš není, avšak péči o ně nelze opomenout.

 

Dále byl ŘV seznámen s informacemi o Implementační části SPRM a Akčním plánu. Je třeba ustanovit Implementační skupinu, která by se scházela 1x ročně a zajišťovala by monitoring (neboli zhodnocení plnění SPRM) včetně aktualizace Akčního plánu.

 

V další části jednání proběhla diskuze nad zhotovením Akčního plánuJak ho sestavit? Jaké projektové záměry zařadit, když 90% projektů lze uskutečnit pouze s dotačními penězi.

Na závěr bylo domluveno, že je třeba sestavit Implementační skupinu, Garanty jednotlivých PO, Pravidla monitoringu a pravidla Akčního plánu. K těmto aktivitám připraví zpracovatel podklady.