3. jednání ŘV

17.10.2012 14:11

Dne 15.10.2012 proběhlo v zasedací místnosti MěÚ 3. jednání řídícího výboru (ŘV). Členové ŘV byli seznámeni s dosavadními kroky zhotovení SPRM a následně došlo k připomínkování výstupů analytické části. Podklady k připomínkování si mohli členové ŘV prostudovat ještě před samotným jednáním.

 

Jako první byl projednávaný dokument Profil města a výsledky dotazníkových šetření. ŘV by rád zapracoval do profilu města i zmínku o Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v Rokytnici nad Jizerou, neboť se jedná o poměrně významné sdružení místních podnikatelů. Dále byla vznesena připomínka, že by bylo vhodné texty doplnit aktuálními výsledky loňského sčítání lidu, domů a bytů.

 

Dalším krokem jednání byl dokument zvaný SWOT analýza. Jedná se o metodu identifikování silných a slabých stránek města, příležitostí a hrozeb. Jednotlivé body analýzy vzešly buď z Profilu města nebo z výsledků dotazníkových šetření. ŘV projednal ty body analýzy, ve kterých byly výsledky Profilu města a dotazníkových šetření ve vzájemné kolizi. P. starosta zmínil další 3 body, které by bylo vhodné do analýzy zapracovat. Jedná se např. o bod v části slabé stránky, zmiňující vysoké náklady na zimní údržbu na rozdíl od jiných obcí. Náklady jsou vyšší díky zimním klimatickým podmínkách a díky značné rozlehlosti obce a množství komunikací, které musí být udržovány.

 

Dále byla projednávána vize města, globální cíle a byly upřesněny prioritní oblasti rozvoje. Následně zpracovatel představil podobu formuláře pro sběr projektových záměrů a mezi členy ŘV proběhla diskuze nad tímto sběrem.

 

Všechny dokumenty je možné stáhnout v sekci Dokumenty ke stažení.

 

Na závěr byl domluven termín 1. jednání pracovních skupin. To se uskuteční ve středu 31. října 2012 od 17.00 hod. v jídelně ZŠ Dolní.

 

Také bylo zmíněno 1. veřejné projednání, které se uskuteční ve středu 24. října 2012 od 17.00 hod. v kulturním domě.

 

 

Byl domluven tento následující postup:

  1. Poslední připomínky k výše zmíněným dokumentům mají členové ŘV možnost zaslat emailem koordinátorce do 18.10.2012. Zpracovatel následně dokumenty připraví pro jednání pracovních skupin.

  2. Zhotovitel zapracuje do Profilu města informaci o Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v Rokytnici nad Jizerou a ostatní připomínky.

  3. Zhotovitel vytvoří výstupy z tohoto jednání a koordinátor je rozešle členům ŘV.

  4. Koordinátor připraví a zajistí veřejné projednání.

  5. Koordinátor svolá pracovní skupiny a rozešle podklady, které připraví zhotovitel.

  6. Koordinátor zajistí distribuci formuláře pro sběr projektových záměrů mezi podnikatele a neziskové organizace.